ILMU ITU TIADA TEPIANNYA ILMU ITU CAHAYA

GURU PENDIDIKAN ISLAM SILA MASUK LAMAN ePORTAL PENDIDIKAN ISLAM DARI SAYA AHMADAN BIN GHAZALI

Kamis, 09 Juli 2009

EKPEDISI RAKAN MUDA SMK MATANG


PESERTA SEDANG BERSIAP SEDIA MENDAKI GUNUNG BUSU LUMUT PERAK,PERJALANAN DARI SMK TAIPING MENGAMBIL MASA HAMPIR 2 JAM , GURU PEMBIMBING MENAIKI KENDERAAN SENDIRI DAN SAMPAI DI PEKAN LULMUT JAM 9.30 PAGI.
SETELAH MEMESAN MAKAN TENGAHARI SEMUA AHLI BERTOLAK KE KAKI GUNUNG BUSU UNTUK MELAKUKAN SENAMAN KHAS DAN MEREGANG OTOT YANG DIKETUAI OLEH EN.YANG SHARKAWI DAN EN.JOHARI.
JAM 10.45 PAGI MULA MENDAKI GUNUNG LIHAT GAMBAR...

SETELAH LEBIH KURANG 2 JAM KEMBALI KEKAKI BUKIT TERUS KE PANTAI TELUK BATIK SATU LOKASI INDAH TUMPUAN PENGGEMAR MANDI LAUT.CUACA BAIK OMBAK AMAT BAIK SEKALI KUAT....

SETELAH BERSANTAI SELAMA HAMPIR 2 JAM ROMBONGAN BERTOLAK KE TLDM LUMUT-DI GALERI KD PELANDUK,DISITU DAPAT DILIHAT PELBAGAI KOLEKSI TLDM DAN PERALATAN KETENTERAAN ,PAKAIAN RASMI DLL. BARANGAN CENDERAMATA JUGA DISEDIAKAN KEPADA PENGUNJUNG.
SETELAH SEJAM DIGALERI TERSEBUT KAMI DIBAWA KE KAPAL PERANG TLDM KD LAKSAMANA HANG NADIM LIHAT GAMBAR....DARI SITU KAMI MELIHAT SECARA LIVE DAN MENDENGAR TAKLIMAT PANJANG LEBAR DARI KAPTEN KAPAL.PERGERAKAN KAMI DIBAHAGIKAN KEPADA DUA KUMPULAN-ANTARA BAHAGIAN YANG PALING BEST DILAWATI DEK KAPAL IALAH TEMPAT KAWALAN PELANCAR ROKET YANG JARAKNYA BOLEH MENCAPAI 200KM DAN INI AMAT BAIK SEKALI -MAKLUMAT YANG DAPAT DIAMBIL TEKNOLOGI CANGGIH INI TERUS DILAKSANAKAN SEHINGGA TIBA VISI BARU AKAN DATANG.
ROMBONGAN KAMI BERTOLAK PULANG PADA JAM 5.30 PETANG DAN SAMPAI DI PERKARANGAN SMK MATANG JAM 8.00 MALAM.

Tidak ada komentar: